Czym zastąpić gorczycę? Alternatywy, zamienniki
Czym można zastąpić gorczycę? Co zamiast gorczycy można użyć? Czy są jakieś alternatywy dla gorczycy? Znacie zamienniki? Można czymś zastąpić gorczycę? Szczególnie jeśli chodzi o ogórki konserwowe – da się użyć coś zamiast gorczycy?
4 Odpowiedzi
![](https://secure.gravatar.com/avatar/7ee9ea800d12968fb963ead935374200?s=50&d=https%3A%2F%2Fallans.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fap_avatars%2F7ee9ea800d12968fb963ead935374200.jpg&r=g)
Jeśli próbujesz zastąpić musztardę w przepisie, istnieje kilka różnych opcji, które możesz wypróbować. Niektóre popularne zamienniki musztardy to ketchup, majonez, chrzan i sos BBQ. Jeśli szukasz bardziej naturalnego zamiennika, możesz spróbować użyć octu, soku z cytryny lub papryki.
A jeśli pytasz bezpośrednio o nasiona gorczycy, to nie wiem.
![](https://secure.gravatar.com/avatar/b2fcb4e7a97ac13a2cd09b00b33e2cff?s=50&d=https%3A%2F%2Fallans.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fap_avatars%2Fb2fcb4e7a97ac13a2cd09b00b33e2cff.jpg&r=g)
Jeśli nie masz ziaren gorczycy i nie możesz ich znaleźć w sklepie, istnieje kilka różnych przypraw, których możesz użyć jako substytutu gorczycy. Te substytuty obejmują nasiona kopru włoskiego, nasiona kminku i nasiona czarnuszki. Jeśli potrzebujesz substytutu mielonej gorczycy w proszku, spróbuj użyć kombinacji kurkumy, papryki i mielonego imbiru.
![](https://secure.gravatar.com/avatar/a4dac552fa165975e72c296b606033e6?s=50&d=https%3A%2F%2Fallans.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fap_avatars%2Fa4dac552fa165975e72c296b606033e6.jpg&r=g)
Jeśli szukasz zamiennika nasion gorczycy w przepisie, masz kilka różnych opcji. Dobrym zamiennikiem są nasiona maku, kopru włoskiego i kminku. Jeśli nie masz żadnego z nich pod ręką, możesz również użyć mielonej musztardy w proszku.
![](https://secure.gravatar.com/avatar/acbd0f1c791aa15644f80b2523702aee?s=50&d=https%3A%2F%2Fallans.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fap_avatars%2Facbd0f1c791aa15644f80b2523702aee.jpg&r=g)
Możesz spróbować użyć innego rodzaju nasion, jak mak lub sezam. Możesz też użyć przyprawy, takiej jak kurkuma lub kminek. Jeśli chcesz zachować tę samą konsystencję co ziarna gorczycy, możesz również spróbować użyć mielonej musztardy, jak już ktoś napisał wyżej. .