Z jakiego mięsa jest kebab?
Z jakiego mięsa jest kebab? Z jakiego mięsa robi się kebab? Z czego jest mięso z kebaba? Jakie są rodzaje mięsa do kebaba?
4 Odpowiedzi
Z tego co mi wiadomo w kebabie używa się kurczaka, wołowiny, albo baraniny. Przy czym moja znajoma, która na studiach pracowała właśnie w kebabie, powiedziała mi, że w ogromnie większej ilości kebabów nie ma baraniny, tylko kładą tam inne mięso, bo taniej dla sprzedawcy. Ono jest tylko odpowiednio doprawiane żeby udawało baraninę.
Uwielbiam kebab, zwłaszcza w tortilli. Najbardziej lubię ten z kurczakiem, ale oczywiście kebab występuje również z mięsem wołowym i baraniną, choć czytając powyższy wpis, to chyba ta baranina nieco oszukana.
Kebab jest wykonany z mięsa, które jest zwykle grillowane lub pieczone. Najczęstsze mięsa używane do kebabów to jagnięcina, kurczak i wołowina.
Kebab jest wykonany z mięsa, które zostało zmielone lub rozdrobnione. Może to być jagnięcina, wołowina, kurczak lub wieprzowina. Mięso jest następnie doprawiane przyprawami i grillowane na szpadce.