Co zrobić, aby budyń nie miał kożucha i grudek?
Co zrobić, aby budyń nie miał kożucha i grudek? Jak sprawić, aby w budyniu nie było grudek i kożucha? Czy da się coś zrobić, aby kożuch się nie utworzył i aby nie powstały grudki? Co zrobić, aby budyń był całkowicie gładki?
2 Odpowiedzi
U mnie sprawdza się mieszanie budyniu taką trzepaczką jak do jajek, odkąd odkryłam ten sposób mój budyń ani razu się nie zbrylił.
Ja jako trzepaczki używam końcówki dołączonej do miksera 🙂
Żeby tak się nie stało z budyniem musisz go dokładnie już na początku rozmieszać. Potem w trakcie gotowania go musisz stać nad garem i mieszać ciągle, bo jak przestaniesz to zrobi się kożuch niestety. Potem jak już będzie gotowy, to musisz go szybko podać i zjeść, bo jak pozwolisz mu na to by stygł bez mieszania ciągłego to też zrobi się kożuch.
Kożuch to moja najgorsza zmora, jak tylko zobaczę go gdzieś, choćby jako milimetrowy skrawek, to potrawa jest albo do cedzenia przez sito, albo do wylania. Tak mnie kożuch obrzydza, że to chyba najgorsza i najbardziej obrzydliwa rzecz. Jestem w stanie jeść obiad przy lejących się flakach z monitora, krwi, czy oglądać jak zombie wywleka jelita i je zjada, tak kożuch… toż to ohyda, najgorsza na świecie.