Czy zielone oliwki są niedojrzałe? Czy są zdrowe?
Czy zielone oliwki są zdrowe? Czy zielone oliwki to po prostu niedojrzałe oliwki, które zostały zerwane wcześniej? Czy zielone oliwki czymś się różnią od czarnych oliwek?
6 Odpowiedzi
Nie, zielone oliwki to ich naturalny kolor. Czarne to po prostu inny rodzaj. Sa tez greckie oliwki, które mają mieszany kolor pomiędzy zielonym a czarnym. Ale nie ma żadnych przeciwskazań do jedzenia zielonych oliwek, przecież w innym przypadku by ich nie sprzedawali.
Jak byłam w Hiszpanii na wakacjach, to nawet widziałam jak zbierają takie zielone oliwki. Później je marynują w wodzie z solą i są pyszniutkie.
Zielone oliwki są zdrowe. Czarne oliwki też są zdrowe. Zielone oliwki są dojrzałe, to jest inna odmiana. Ja czasem dodaję do potraw zielone oliwki, gdy gotuję coś wymyślnego. Lubię od czasu do czasu gotować, szczególnie w weekendy.
Kolor zielony oliwek nie świadczy o tym, że są niedojrzałe. Po prostu taki mają kolor i tyle. Oliwki są zdrowe.
Jesteś w błędzie. Zielone oliwki to niedojrzała forma czarnych oliwek. Ale jadalna.
Oliwka zielona jest zrywana około pół roku wcześniej od oliwki czarnej. Jest to ten sam owoc z tej samej rośliny. Zielona jest tylko mniej dojrzały w porównaniu z czarną, ale już nadaje się do jedzenia i jest bardzo zdrowa.
Zielone oliwki to jest ten sam owoc, co czarne oliwki. Ale zielone oliwki mają niższy poziom dojrzałości. Jednak można je spożywać. Czarne oliwki to po prostu najbardziej dojrzała forma. Zielone oliwki to mniej dojrzała forma. Ale to jest to samo. To nie są różne gatunki, tak jak ktoś sugerował wyżej.
Czarne oliwki to nie jest inny rodzaj. To jest ten sam owoc, tylko bardziej dojrzały.