Pierogi – najlepsze pomysły
Z czym robicie pierogi? Jakie farsze najbardziej lubicie? Macie jakieś nietypowe pomysły? Jakie dodatki poza masełkiem lub słodką śmietanką?
5 Odpowiedzi
U mnie w domu przeważają pierogi z mięsem mielonym 🙂 jest to prosty przepis , mało czasochlonne danie. Na wierzch przysmarzona cebulka

pierogi z mięsem są dość popularne albo z mięsem i kapustą 🙂

Szczerze to ani jednych ani drugich nie próbowałam, z samą kapustą owszem, albo z kapustą i grzybami, ale mięsnych jakoś nie miałam okazji 🙂
poza standardowymi z kapusta i grzybami, z mięsem, ruskich to robi się pieorgi z owocami – śliwkami, truskawkami, jagodani no i do tego śmietana, pierogi z serem, ze szpinakiem i fetą i mój faworyt choć brzmi dziwnie – pierogi z wątróbka – moja mama je zroila i uwaga dodała do rosołu zamiast makaronu. Cos pysznego naprawde 🙂

co do pierogów z owocami i śmietaną… u mnie robi się słodką śmietanę, czyli z dodatkiem cukru, pyszności 🙂 a co do pierogów z wątróbką… nie dość, że zaskoczyło mnie to nadzienie to jeszcze wrzucenie ich do rosołu… to dla mnie naprawdę nowość 🙂 u mnie jak rosół to tylko z makaronem 🙂
U mnie w domu najczęściej królują pierogi ruskie lub z owocami (truskawkami, borówkami, jabłkami lub śliwkami). Dzieci uwielbiają zarówno jedne jak i drugie. Pierogów z kapustą lub grzybami raczej nie robię, gdyż wiem, że wtedy będą grymasić, a pierogi owocowe, czyli na słodko, mogą być także dobrą alternatywą dla po obiadowego deseru 😉
Najlepsze pierogi to pierogi mojej mamy 😀 Mam nadzieję, że moja dziewczyna tego nie czyta 😉 a jeśli chodzi o smak to z mięsem, kapustą i grzybami oraz oczywiście – ruskie z cebulką i masełkiem 😀
Truskawki to bardzo dobry afrodyzjak, więc jak chcesz pobudzić męża, to najlepiej zrobić pierogi z truskawkami.
U mnie nigdy się nie robi pierogów z mięsem, w sumie nawet nie wiem czemu 🙂