Czy zielone jabłka są zdrowe?
Czy zielone jabłka są zdrowe? Czy zielone jabłka są lepsze od czerwonych jabłek? Czy może niczym się nie różnią pod względem właściwości?
6 Odpowiedzi
Ja lubię bardziej zielone jabłka, bo sa bardziej chrupkie i kwaśne, ale niektórzy lubią słodsze, wtedy wybiera się bardziej czerwone. Jabłka ogólnie są bardzo pryskane i produkuje się je w dużej ilości więc o ile to nie sa takie działkowe, to rzadko można dostac dobrą jakość. Ale ogólnie na pewno są zdrowsze niż snickers. 😀
Ja czasem jem zielone trwarde, które są też kwaśne przy okazji, co mi bardzo odpowiada. A czasem czerwone, które są bardziej słodkie. Ale jak jabłko jest tak młode, że aż trudno się je gryzie, to bym takiego nie jadła, bo można dostać rozwolnienia.
Zielone jabłka są jak najbardziej zdrowe, niektóre gatunki jabłek są po prostu zielone nawet jak są mocno dojrzałe 🙂
Wszystkie jabłka są bardzo zdrowe. Warto jeść każdy rodzaj jabłek. Osobiście wolę te czerwone, są bardziej słodkie. Jednak jak czasem przyjdzie ochota na kwaśne to sięgam właśnie po odmiany zielone.
Tak, zielone jabłka są bardzo zdrowe. Mają one z reguły kwaśny lub pół-kwaśny smak. Usuwają dobrze toksyny z organizmu i go nawadniają, gdyż są przeważnie bardzo soczyste i składają się głównie z wody.
Mają sporo aminokwasów, błonnika, witamin i minerałów. Jedz jabłka – zarówno zielone, jak i czerwone. Większa szansa na dłuższe i lepsze życie. Brzmi jak hasło reklamowe 😀
Tak, zielone jabłka są bardzo zdrowe. Są bogate w błonnik, który pomaga utrzymać układ trawienny w dobrej formie, oraz witaminy A, B, C, E i K. Zawierają również minerały takie jak potas i magnez, które są ważne dla ogólnego zdrowia.
Zielone jabłka mają również niski indeks glikemiczny, co oznacza, że nie powodują gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi. Ponadto, zielone jabłka są znane z ich właściwości przeciwutleniających, które pomagają chronić ciało przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.