Czym okrasić / polać pierogi z kapustą i grzybami?
Czym okrasić / polać pierogi z kapustą i grzybami? Jak zazwyczaj podajecie pierogi z kapustą i grzybami? Polewacie je czymś lub okraszacie?
4 Odpowiedzi
![](https://allans.pl/wp-content/uploads/avatars/7780/6138a3d85e783-bpthumb.png)
U mnie w domu robiło się to skwarkami i cienko pokrojoną cebulką. Choć być może można jeszcze zrobić to jakoś inaczej.
![](https://allans.pl/wp-content/uploads/avatars/10490/1651855495-bpthumb.jpg)
W moim rodzinnym domu na takie pierogi nie kładzie się niczego, ewentualnie odrobinę masła. Ale pomysł z cebulką mi się podoba, następnym razem wypróbuję 🙂
Takie pierogi można też śmiało podawać zatopione w barszczu czerwonym 😀
![](https://allans.pl/wp-content/uploads/avatars/85597/1690921275-bpthumb.jpg)
Ja lubię z kiełbasą w kostkę i cebulą, mniam.
![](https://secure.gravatar.com/avatar/a986d9ee785f7b5fdd68bb5b86ee70e0?s=50&d=https%3A%2F%2Fallans.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fap_avatars%2Fa986d9ee785f7b5fdd68bb5b86ee70e0.jpg&r=g)
Pierogi z kapustą i grzybami można okrasić różnymi dodatkami. Skrop je roztopionym masłem i posyp świeżo mielonym pieprzem.
Możesz również dodać posiekaną cebulę, którą uprzednio zeszkliłeś na patelni.
Inne popularne dodatki to skwarki, koper lub natka pietruszki.
Możesz także podawać pierogi z sosem śmietanowym lub jogurtowym.
Smak pierogów z kapustą i grzybami dobrze komponuje się z kwasem, dlatego polecam spróbować podawać je z kiszoną kapustą lub ogórkiem kiszonym.