Co zrobić z jagód goji?
Co polecacie? Poza dżemem i suszeniem? Owocują mi mocno w tym roku i nie mam pomysłu do czego je wykorzystać.
5 Odpowiedzi
Suszenie i przetwarzanie… Wykluczone zostało wszystko w zasadzie. U mnie szuszone idą do musli/owsianki. Może jakieś nalewki? Albo jako dodatek do nadzienia w cieście
Do ciasta w sensie na przykład zamiast rodzynek?
Dodatek do klasycznych płatków zbożowych,herbat,ciast,lub nawet zalanie ich po prostu ciepłą woda i odstawienie na kilka minut – taki napój smakuje wybornie!
czy to jest to takie suszone czerwone i słone? jesli tak to jak dla mnie nie nadaje sie do niczego… ochyda. ale można dodać do musli, do ciast itp
czy słone to nie jestem przekonana, ale, że czerwone to tak. ja mam na krzakach więc niekoniecznie muszę je suszyć 🙂 myślisz, że w połączeniu z innymi owocami wyszedłby jakiś ciekawy smak chociażby konfitury?
Można zrobić przepyszny deser banan, tahini z orzechów laskowych, wiórki kokosowe i jagody goi. Super smaczne połączenie!
Uwielbiam wszelkiego rodzaju desery z dodatkiem jagód goji. Moje ulubione są te z jagodami goji, borówkami i chia.
Suszenie i dżemy wykluczyłam, bo o tym wiem i już robiłam, interesują mnie też inne pomysły po prostu 🙂