Czym zastąpić rabarbar? Alternatywy dla rabarbaru
Chciałabym zapytać o alternatywę dla rabarbaru w 2 sytuacjach – pierwsza to ciasto, druga to mieszanka do włosów rozjaśniająca.
Co zamiast rabarbaru sprawdzi się w przepisie kulinarnym, a co w mieszance do włosów? Jakie są zamienniki rabarbaru? Czym zastąpić rabarbar?
3 Odpowiedzi
Jest kilka różnych rzeczy, którymi możesz zastąpić rabarbar w przepisach. Niektóre dobre substytuty obejmują buraki, jarmuż i szpinak.
Te wszystkie zieleniny zapewnią podobny cierpki smak do rabarbaru, więc stanowią świetne zamienniki w ciastach, dżemach i innych deserach.
Istnieje kilka różnych opcji, które możesz wybrać, jeśli chodzi o zastąpienie rabarbaru w przepisie. Niektóre dobre zamienniki rabarbaru obejmują:
- żurawinę
- truskawki
- maliny
- jeżyny
Szczególnie, gdy to przepis na coś słodkiego.
Każdy z tych owoców doda do dania podobny cierpki i pikantny smak jak rabarbar. Po prostu zamień rabarbar na taką samą ilość dowolnego owocu, który masz pod ręką.
Rabarbar to cierpki, pikantny owoc, który jest używany w ciastach, dżemach i innych deserach. Choć technicznie jest to warzywo, często używa się go jako owocu ze względu na jego słodycz. Jeśli szukasz zamiennika rabarbaru, możesz użyć innego cierpkiego owocu, np. żurawiny, wiśni lub śliwek. Możesz również użyć słodzika, takiego jak miód lub cukier, aby zrównoważyć cierpkość owoców.