Ile czasu smażyć kurki?
Jak długo powinno się smażyć kurki? Mam na myśli kurki grzyby. Jak długo smażycie kurki? Po jakim czasie smażenia kurki nadają się do jedzenia?
4 Odpowiedzi
Kurki smażę średnio 15 minut. Niech się dobrze usmażą, żeby nie były surowe. Sól dodaję jak już przestaję smażyć. Robię tak, ponieważ jakbym dodała na początku sól to kurki puściłyby wodę, a tego nie chcemy.
Nie za długo, tak właśnie z 12-17 minut na średnim ogniu. Przed podaniem najlepiej spróbuj jedną, jeśli będziesz smażyć po raz pierwszy.
Kurki powinno się smażyć ok 10-15 minut, wtedy będą już dobre i miękkie. Broń boże nie soli na początku bo puszczą dużo wody, robimy to na koniec obróbki grzybów.
Ja ostatnio dokładnie odmierzyłem i przerwałem smażenie po 11 minutach. Dobrze były wysmażone.