Jakie składniki dodać do sushi? Co dać do sushi do środka?
Jakie składniki dodać do sushi? Co dać do sushi do środka? Jakie dodatki do sushi zastosować? Jak robicie sushi? Z czym wam najbardziej smakuje?
1 Odpowiedź
Oj ja uwielbiam sushi. Czasami zamawiam, ale najczęściej robię sama, bo wtedy dodaje to co najbardziej lubię. Ja lubię kiedy sushi jest delikatnie chrupkie. Chrupkość daje nam świeży ogórek zielony i dla mnie to podstawa, ale także rzodkiew marynowana. Ostatnio często robię sushi, ale bez surowej ryby. Jednak trzeba z tym uważać. Uwielbiam tuńczyka i surimi, czasem też łosoś. A mogą być też same warzywa, jeśli się je dobrze skomponuje i przyprawi to tez pysznie to smakuje. Warto popróbować różnych zestawień smakowych i wtedy znajdziesz faworyta.
Dla mnie taki skład smacznej rolki to: tuńczyk z puszki zmieszany wcześniej z majonezem (to utworzy pyszną pastę i będzie kremowy) ogórek świeży, rzodkiew marynowana, tykwa, sałata zielona i troszkę wasabi. Do tego dobry sos sojowy i mniam 🙂 Na przekąskę imbir marynowany.