Jak przygotować wątróbkę wieprzowa? Przyprawy i smażenie
Jak przygotować wątróbkę wieprzowa? Jak usmażyć wątróbkę wieprzową, aby była miękka? Co zrobić, aby nie była twarda? Jakie przyprawy i ewentualnie zioła dodać do wątróbki wieprzowej?
1 Odpowiedź
Na samym początku umyj i oczyść z błonek i żyłek wątróbkę. Pokrój ją na mniejsze kawałki, zalej zimnym mlekiem i wstaw do lodówki na około dwie godziny. Po upływie tego czasu odlej mleko, a wątróbkę osusz na ręczniku papierowym i obtocz ją w mące.
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Następnie na rozgrzanym oleju zeszklij ją. Do cebuli dodaj wątróbkę i obsmaż ją z obu stron. Dolej około pół szklanki wody i duś wszystko pod przykryciem przez około 20 minut na małej sile kuchenki. Często mieszaj.
Dodaj sól i pieprz według uznania.
Gotowe.